7 myter omkring vægttab

Slank kvinde

Der findes et hav af gode råd omkring vægttab, men det er ikke alle disse såkaldte gode råd, der holder vand og mange af dem kan nærmere betegnes som myter.

Her får du seks af de mest udbredte:

Myte 1: Fedtfrie eller fedtfattige produkter har altid et lavt indhold af kalorier

Bare fordi et produkt ikke indeholder meget fedt, kan det sagtens stadigvæk indeholde store mængder af sukker og dermed mange kalorier. Derfor er det vigtigt, at man læser varedeklarationen for at se hvor mange kalorier, produktet i virkeligheden indeholder.

Myte 2: Nogle madvarer kan øge forbrændingen

Denne myte er princippet sand nok, for det er rigtigt, at eksempelvis stærke og koffeinholdige fødevarer øger forbrændingen en smule. Men denne stigning er så lille og varer i så kort tid, at det ikke er noget man bør spekulere i. Dog kan det stadigvæk være en god ide at spise stærk mad, da det øger mæthedsfornemmelsen.

Myte 3: Måltider feder mere efter kl. 20

Når det kommer til vægttab, er det fuldstændigt lige meget, hvornår på dagen du spiser. Et måltid feder ikke mere, bare fordi man spiser det efter kl. 20. Dog er det en god idé ikke at spise lige inden man skal i seng, da det ikke er godt for nattesøvnen.

Myte 4: Det er en god ide at springe måltider over, hvis man gerne vil tabe sig

Flere undersøgelser har vist, at folk som spiser få men store måltider, er federe end folk, som spiser flere små måltider i løbet af dagen. Dette skyldes blandt andet, at ens blodsukker holder sig mere stabilt igennem dagen, hvis man spiser mange små måltider, og dermed er man mindre forfalden til at blive fristet af hurtige snacks såsom slik og chips.

Myte 5: Et højt indtag af vand øger forbrændingen

Vand øger på ingen måde forbrændingen, men det er stadigvæk en god idé at drikke meget vand, da det holder dig hydreret og nedsætter sulten. Tørst kan nogle gange forveksles med sult og derfor er det vigtigt, at man drikker omkring halvanden liter vand om dagen.

Myte 6: Jo mere man sveder under træning, desto mere taber man sig

Meget sved kan være en indikator for, at man har trænet hårdt under træning og dermed forbrændt mange kalorier. Men man taber ikke fedt af at svede – kun væske. Derfor giver det ikke mening, at tage et ekstra lag tøj på eller rulle sin mave ind i folie, når man træner.

Myte 7: Slankepiller er den hurtige vej til et varigt vægttab

Slankepiller kan på ingen måde løse dine vægtproblemer for dig, hvis det er det eneste aktive du gør for at tabe dig. Uden en fornuftig kostplan og træning, vil de ikke have nogen nævneværdig effekt på dit vægttab. Der er desuden en lang række bivirkninger ved at bruge slankepiller, så du bør som hovedregel altid undgå dem.

2 Comments

 1. Hej.

  Du skriver, at man ikke taber sig mere ved at påføre sig ekstra tøj under træning. Men boksere bruger jo såkaldte sveddragter inden de skal indvejes – netop får at tabe sig. Hvordan kan det så hænge sammen?

  Mvh,
  Maria Nyberg

  • Trainsmarter siger:

   Hej Maria,

   Du har helt ret i at boksere taber sig ved at bruge sveddragter, men de taber udelukkende væske og ikke fedt. Dermed forårsage det ikke et varigt vægttab.

   Håber at det giver mening! 🙂

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*