Spinningcykel test: Her er de 6 bedste modeller på markedet i 2021

Spinningcykel

Rundt omkring i de danske fitnesscentre har spinning længe været en af de allermest populære holdaktiviteter – og det er bestemt ikke uden grund.

Spinning er nemlig en yderst effektiv træningsform, der hurtigt giver gode resultater – både i forhold til kondition, udholdenhed og vægttab.

Spinning er dog langtfra forbeholdt fitnesscentrene.

Flere og flere vælger nemlig at investere i en spinningcykel til hjemmebrug.

Dette skyldes nok i høj grad, at det er en del nemmere at finde tid til spinning i en travl hverdag, hvis cyklen står derhjemme.

Hvilken spinningcykel skal jeg vælge til hjemmebrug?

Det kan godt føles en smule overvældende og uoverskueligt at skulle vælge en spinningcykel.

Der findes nemlig efterhånden flere hundrede forskellige modeller på det danske marked, og priserne går fra lidt over 1.000 kr. til langt over 50.000 kr.

De spinningcykler man finder i de danske centre, koster ofte på den gode side af 20.000 kr., men de er også bygget til ekstremt omfattende og hyppig brug.

Til hjemmebrug behøver du slet ikke at investere så meget for at få en god, solid kvalitetscykel – meget mindre kan sagtens gøre det!

Du bør dog aldrig købe en alt for billig model.

De allerbilligste spinningcykler er nemlig af så ringe kvalitet, at du aldrig vil få en god træningsoplevelse ud af dem.

Deres tråd er dårligt, hvilket vil sige, at pedalerne ikke kører rundt i en naturlig, glidende og jævn bevægelse – og samtidig er byggekvaliteten ofte så ringe, at cyklens levetid vil være alt for kort.

I denne artikel har vi set nærmere på seks af de p.t. bedste spinningcykler på markedet.

De har hver især deres fordele og ulemper, men fælles for dem alle er, at de er sammensat af kvalitetskomponenter og udstyret med alle de mest nødvendige funktioner og indstillingsmuligheder.

 

Toorx SRX-60 Evo

Billig spinningcykel fra ToorxDen første og billigste spinningcykel, som vi har valgt at tage med, er SRX-60 Evo fra producenten Toorx.

SRX-60 er et fint valg for begynderen eller den almindelige motionist, der ikke har brug for en avanceret cykel med et kæmpe udvalg af funktioner og indstillingsmuligheder.

Kvalitetsmæssigt kan denne spinningcykel ikke måle sig med de andre spinningcykler på listen, men hvis man tager den lave pris i betragtning, er kvaliteten ganske udmærket.

På den indbyggede mini-computer får du informationer om tid, hastighed, distance og energiforbrug.

Computeren er nem og enkel at betjene, men det havde ikke gjort noget, hvis displayet var lidt større.

Det kan nemlig godt værre en smule svært at aflæse, når man står op i pedalerne.

Styret kan justeres lodret, og sædet kan både justeres lodret og vandret, hvilket betyder, at man både kan træne i en oprejst stilling og i en mere fremadlænet racerstilling.

Pedalerne på SRX-60 er kun til indstik, som man kender det fra almindelige motionscykler.

Så du skal være opmærksom på, at du ikke kan bruge spinningcyklen sammen med rigtige cykelsko med klamper.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.499,00 0,00 4.499,00 Læs mere

 

Abilica Racer 2.1Spinningcyklen Abilica Racer 2.1

Den svenske producent Abilica er kendt for at producere motionsmaskiner af høj kvalitet til skarpe priser – og deres spinningcykel, Racer 2.1, er bestemt ikke nogen undtagelse.

Cyklen er nemlig af meget høj kvalitet og udstyret med et tungt 22-kilos svinghjul, 3-delt krank, filtbremser og kombipedaler, der både kan bruges til cykelsko og almindelige sko.

Den indbyggede mini-computer er dejligt nem at aflæse, mens man cykler, og den viser tid, kalorieforbrænding, distance, hastighed og kadence (pedalomdrejninger pr. minut).

Styret er behageligt at holde på, og det kan – ligesom sædet – både justeres vandret og lodret.

Designet er desuden meget stilrent, så cyklen kan sagtens tåle at stå fremme i hjemmet, hvis man ikke har et dedikeret træningsrum.

En anden stor fordel ved Abilica Racer 2.1 er, at den er meget lydsvag – selv når du træner med høj intensitet.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.995,00 0,00 4.995,00 Læs mere

 

Sole SB700

Sole SB700 testvinderSB700 fra den amerikanske producent Sole minder kvalitets- og funktionsmæssigt meget om de modeller, man finder i de danske fitnesscentre.

Byggekvaliteten er nemlig meget høj, og cyklen er udstyret med et kevlar-bremsesystem, et tungt svinghjul på 22 kg og et stort, baggrundsbelyst LCD-display, der måler 65 mm x 50 mm.

LCD-displayet giver alle de mest nødvendige oplysninger såsom tid, kalorieforbrænding, distance, hastighed og kadence.

Men desværre er der ingen watt-måler, hvilket man måske godt kunne have forventet af en cykel i den klasse.

Indstillingsmulighederne er rigtig gode, og cyklen er – ligesom den forrige model på listen – udstyret med kombipedaler.

Sædet er også meget komfortabelt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
7.995,00 0,00 7.995,00 Læs mere

 

Masterfit TP900Masterfit tp900

Masterfit TP900 er en spinningcykel i absolut topklasse, og den ligger kvalitetsmæssigt på niveauet over mange af de cykler, man finder i motionscentrene.

Den solide byggekvalitet komme også til udtryk i den maksimale brugervægt, der ligger på hele 150 kg, hvilket er meget højt for en spinningcykel.

Cyklen har hele 16 modstandsniveauer, og du har mulighed for en virkelig hård belastning på helt op til 1.000 watt, hvilket vil være nok til at udfordre selv den mest garvede rytter.

En anden fed ting ved cyklen er den indbyggede mini-computer, der – udover at vise alle standardoplysninger – også viser din watt-belastning.

Indstillingsmulighederne er desuden rigtig gode, og styret har mange forskellige grebsmuligheder.

Sædet er også ergonomisk og behageligt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Cyklen er udstyret med kombipedaler, så du både kan bruge cykelsko og almindelige træningssko.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.900,00 0,00 8.900,00 Læs mere

 

BodyBike Classic

Body Bike Classic spinningcykelHvis du tidligere har dyrket spinning i et fitnesscenter, er du muligvis allerede stødt på Body Bike Classic.

Cyklen er nemlig i en lang årrække blevet brugt i rigtig mange danske fitness-centre landet over.

Kvalitetsmæssigt ligger Body Bike Classic helt i top.

Alle cyklens komponenter er nemlig af høj og slidstærk kvalitet, hvilket også er en af grundene til, at den bliver brugt i mange fitnesscentre.

Indstillingsmulighederne er også rigtig gode, og der sidder en flaskeholder på siden af cyklen, så du hele tiden kan holde dig hydreret.

Man skal dog være opmærksom på, at der som standard hverken medfølger pedaler eller en mini-computer til denne spinningcykel.

For at kunne aflæse tid, distance, RPM og kalorieforbrug, skal man købe firmaets egen mini-computer, kaldet Body Bike Performance Console, der koster omkring 2.300 kr.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
11.618,75 0,00 11.618,75 Læs mere

 

Keiser M3i

M3i fra KeiserDen amerikanske producent Keiser er en af verdens førende producenter af spinningcykler, og firmaets modeller ligger altid på et meget højt niveau – både i forhold til kvalitet og funktionalitet.

M3i er firmaets absolutte topmodel, og cyklen har vundet flere priser og tests.

Funktions- og kvalitetsmæssigt ligger M3i på niveauet over de cykler, man finder i motionscentrene.

Byggekvaliteten er nemlig ekstremt høj, og samtidig er cyklen udstyret med en lang række funktioner, som man ellers normalt ikke finder på spinningcykler.

Først og fremmest er den indbyggede minicomputer udstyret med Bluetooth, hvilket betyder, at du kan bruge cyklen sammen med en lang række træningsapps.

Her kan eksempelvis nævnes Bkool-appen eller firmaets egen app, kaldet Keiser M series app, hvor du kan gemme dine træningspas og følge din udvikling.

Derudover har cyklen også en indbygget pulsmodtager og en watt-måler, der er EN957-certificeret, hvilket betyder, at målingen er superpræcis og nøjagtig.

Cyklens indstillingsmuligheder er også rigtig gode, og cyklen bliver som standard leveret med SPD-kombipedaler, der både kan bruges med cykelsko og almindelige træningssko.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
18.995,00 0,00 18.995,00 Læs mere

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*