6 myter om vægttab som ikke vil dø

Vægttabsmyter og træning

Du har sikkert hørt nogle af dem: de utallige gode råd, der skulle gøre vejen til vægttab lettere og hurtigere. Med så mange forskellige diæter og teorier på markedet, kan det være svært at skille sandhed fra myte. Vi giver dig herunder 6 myter om vægttab, som du måske har troet var sande.

1. ”Produkter med lavt fedtindhold, har altid et lavt kalorieindhold”

Læs altid varedeklarationen, hvis du er i tvivl om en fødevare kalorieindhold. Et lavt fedtindhold er naturligvis altid bedre end et højt, men fedtfattige produkter kan stadig indeholde store mængder sukker, og derved være meget kalorieholdige.

2. ”Spring måltider over, hvis du gerne vil tabe dig”

Det er sundere for din krop og din forbrænding, at spise regelmæssige, små måltider – faktisk anbefales det, at du spiser 6 små måltider, fordelt jævnligt over hele din dag! På den måde holdes din forbrænding konstant i gang, og du undgår ubehag efter måltiderne. Desuden vil dit blodsukker på denne måde være mere stabilt i løbet af dagen, så du vil være mindre tilbøjelig til at fristes af lette, usunde snacks.

3. “Erstat kulhydrater med protein”

Fiberholdige kulhydrater er gode til at holde balance i din vægt – de mætter nemlig både godt og længe, og er gode for forbrændingen. I stedet for at kvitte kulhydrater fuldstændigt, anbefales det at du skruer ned for mængden af dem. Skær ned på fedtindholdet, og erstat det i stedet med proteiner og fiberrige kulhydrater.

Hvis du gerne vil have en større forståelse for kulhydrater, kan du med fordel læse denne artikel.

4. ”Drik masser af vand, det øger din forbrænding”

Vand vil ikke hjælpe dig på vej mod dit vægttab. Somme tider kan tørst dog forveksles med sult, og et glas vand kan derfor hjælpe dig med at undgå at ty de fristende, men usunde snacks, når den lille sult gør sit indtog. Selvom vand intet har at gøre med vægttab, er det stadig essentielt at du indtager cirka 1,5 liter vand om dagen for at undgå dehydrering.

5. ”Slankepiller er en nem vej til et hurtigt vægttab”

slankebranchen er en milliardindustri, og derfor findes der et hav af forskellige slankemidler og slankepiller, som alle love guld og grønne skove. Faktum er dog desværre, at disse slankepiller aldrig kan stå alene. Uden en fornuftig kostplan og et træningsprogram vil du nemlig aldrig opnå et ordentligt vægttab. Mange af disse slankepiller har også en meget sort bivirkningsprofil, som man skal tage med i overvejelsen.

6. “En træningssession skal vare minimum 30 minutter”

Du forbrænder kalorier fra det sekund, du igangsætter din træning. Hvis du ikke kan holde til at træne i længere tid af gangen, eller simpelthen ikke kan finde tiden til det i din hverdag, kan korte men superintense træningspas med høj puls være vejen frem for dig. Al motion er god motion – det gælder uanset om du træner intenst i 5 minutter ad gangen, eller moderat i en hel time.

Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du opnår et solidt og varigt vægtab, kan du med fordel læse denne artikel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*