Kom i gang med svømning som træningsform

Svømmetræning i svømmehallen

For de fleste er svømning en aktivitet for gamle damer og folkeskoleelever. Det står i stedet på en tur i fitnesscenteret, når der skal motioneres. Men det er en skam, for svømmetræning har mindst lige så mange fordele som for eksempel løb og cykling. Og de fleste kan være med på en tur i svømmehallen, for hverken led eller knæ belastes på samme måde som andre træningsformer.

En overset motionsform med uendelige fordele

Svømmetræning er både en effektiv kalorieforbrænder, en billig hobby, og når man først har fået taget på teknikken, er det både sjovt og udfordrende. Og i modsætning til cykel og løb er mulighederne for variation uendelige! Er du først blevet sikker i brystsvømning og crawl kan du rykke videre til butterfly og rygsvømning og skifte imellem forskellige svømmeteknikker.

En sport, der er god ved pengepungen

Man bør gøre sig selv den tjeneste at investere i et par svømmebriller, så man undgår chlor i øjnene og hold i nakken af at holde sig oven vande. Har man langt hår, bliver man også glad for at pakke en badehætte i tasken.
Og sidst men ikke mindst: badetøjet! Der er ikke de store krav til badetøj, men hvis man som mand vil gøre det nemmere for sig selv, er et par tætsiddende badebukser at foretrække.

Svømning styrker både muskler, iltindtag og kondition

Der hvor svømning virkelig viser sin styrke som motionsform, er den virkning, den har på musklerne. De fleste muskler aktiveres, når man svømmer, blandt andet ryg, lår, bryst og arme. Kroppen presses ved at træne disse muskler, og iltindtaget øges, fordi musklerne har brug for mere ilt. Dermed får man både bedre kondition og form af regelmæssig svømmetræning!

En sport for hele familien

Svømning sørger også for bedre kredsløb og hjerte, og så forbrænder man en masse kalorier; både på selve træningen, men også på at holde kroppen varm i de kolde vand. Man kan nemt slæbe familien med i svømmehallen, for det er både en sjov aktivitet og et behageligt pusterum i en træt hverdag. Børn elsker at blive sat af blandt hallens badedyr og bolde, og imens de leger, er der tid til at dykke ned i det kølige vand og få pulsen op og træne musklerne. Og når ungerne bliver gamle nok, kan hele familien konkurrere og gøre træningen endnu sjovere!

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*