Findes der virkelig testosteron boostere som virker?

testosterone boostere

Der findes et hav af forskellige kosttilskud, som hævder at kunne øge ens testosteronniveau. Fælles for de fleste af dem er, at de har meget farvestrålende indpakninger og fancy navne såsom Mutant Test og Animal M-stak.

Men kan disse kosttilskud, som lovligt kan købes, overhovedet øge testosteronniveauet eller er det ren og skær salgsgas?

Virker de?

Det korte svar er nej. Et kosttilskud kan ikke øge ens testosteronniveau, med mindre det indeholder testosteron, og det er der ingen af dem, der gør – for så ville de blive betegnet som doping og være ulovlige at sælge herhjemme.

Disse såkaldte “testosteron boostere” indeholder ikke andet end vitaminer, aminosyrer og i visse tilfælde kreatin, koffein eller beta-alanine.

Kigger man f.eks. på kosttilskuddet ZMA, som består af zink, magnesium og aspartat, så er det blevet markedsført som et produkt, der kan booste testosteronniveauet. Dog er der blevet lavet mange undersøgelser af ZMA, og ingen af dem har kunnet påvise nogen som helst effekt på forsøgsdeltagernes testosteronniveau.

Testosterone BoosterSpar hellere dine penge

Man kan altså lige så godt spare sine penge ved at holde sig langt væk fra testosteron boostere.

I øvrigt er det værd at nævne, at hvis der virkelig fandtes et kosttilskud, som kunne øge ens testosteronniveau, så ville det have mange potentielle bivirkninger, eksempelvis formindskede testikler, udvikling af brystvæv, problemer med fertiliteten samt akne.

23 Comments

 1. Dårlig stil fra producenternes side, at de på den måde snyder kunderne med falske forhåbninger!

  • Trainsmarter siger:

   Jeg giver dig fuldstændigt ret Tommi! 🙂

 2. Er ZMA så virkeligt helt virkningsløst? 😀

  • Trainsmarter siger:

   Hej Martin

   ZMA er et fint kosttilskud, hvis du mangler mineralerne zink og magnesium. Men det er fuldstændigt virkningsløst i forhold til at øge ens testosteronniveau

 3. Hej..
  Hvad med Tongkat Ali?

  • Trainsmarter siger:

   Hej Steinar

   Tongkat Ali skulle efter sigende øge ens testosteronniveau, men indtil videre har alle seriøse forsøg vist, at det ikke har nogen nævneværdig effekt

   • Tongkat ali virker for at øge ens testosteron. Har du prøvet det?

    Hvad siger du til alle de mennesker som indtager tongkat ali (selv læger) og siger at det virker. Søg nettet som du plejer og åben dine øjne.

    Der må være en grund til hvorfor folk kalder stoffet for naturens viagra.

    • Trainsmarter siger:

     Tak for din kommentar!

     Al seriøs forskning indenfor emnet har desværre ikke kunnet påvise nogen effekt i forhold til øgning af testosteronniveauet.

 4. Ærgeligt at jeg ikke læste det her før jeg bestile fra Mutant test fra bodystore. Penge ud af vinduet 🙁 🙁

 5. Hvilke kosttilskud vil du så anbefale? Altså hvis man gerne vil være mere muskuløs?

  Mvh
  Marc

  • Trainsmarter siger:

   Hej Marc,

   Jeg vil anbefale kosttilskuddene kreatin og beta-alanine.

   Men fornuftig træning og kost er altid det vigtigste – kosttilskud vil altid kun være en lille hjælp.

 6. Hvad med beta-alanin, har det ikke en positiv effekt på ens testosteron?

 7. Jeg har igennem tiden prøvet mange forskellige testosterone booster, men har squ hellere aldrig opløvet nogen som helst effekt….. Derfor råder jeg også alle til at gå langt uden om alle testosterone boostere.

 8. Jeg har prøvet 1 parperat af test booster, det har virket fint her. Mærker klart forskel.

  • Trainsmarter siger:

   Hej Jack,
   Tak for din kommentar!
   Hvad var det for en type testosteron booster – og hvordan kunne du mærke en forskel?

 9. Ja det vil jeg også gerne vide. Lægerne i Danmark er bagud i forhold til USA med testosteronbehqndling

 10. kan man købe nogen testosterone booster i USA som har en effekt eller er det det samme?

 11. Bulbine Natalensis af prolensis udgaven skulle have en dokumenteret virkning har jeg ret?

 12. Tja, vitaminer og mineraler så som zink og magnesium kan også give lever og nyre skader. Lige som indtag af protein kan . Så alt med måde.

 13. Har ‘vidundermidlet’ T+ nogen virkning på
  forøgelse af testeterontal?
  John

  • Trainsmarter siger:

   Hej John,
   Nej, det har det på ingen måde. Vi anbefaler altid, at man går langt uden om den type virkningsløse kosttilskud, og i stedet for fokuserer på at spise sundt, undgå alkohol i store mængder og træne regelmæssigt – både styrke og kondition. Alle disse ting har nemlig en positiv effekt på testosteron niveauet.

 14. Var liiige ved at falde for T8, som der reklameres for på YouTube (min adblocker er slået fra i den nye udgave af Firefox, som installerede sig selv og udraderede alle mine indstillinger og bogmærker), men fandt så heldigvis jeres lille artikel her. Det er jo indlysende logisk, at et præparat med testosteron ikke bare kan sælges som håndkøb …og desuden ville bugne af bivirkninger. Mit råd: Få gang i sunde mad og solide træningsvaner – og vær mand nok til at tale om dine mandebekymringer, fx med en psykolog, coach eller andet, som du intuitivt føler dig godt tilpas med (kan sagtens være en kvinde). Det vil give dig ny selvtillid, og ny selvtillid giver også mere “psykisk testosteron” og dermed sex.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*