Test af billige motionscykler: Her er de 5 bedste til hjemmebrug

Billige motionscykler

Motionscykler har i mange år været danskernes fortrukne valg, når der skulle investeres i en træningsmaskine til hjemmet – og det er ikke uden grund.

Motionscyklen kan nemlig bruges af alle – lige fra begynderen, som gerne vil tabe sig og i bedre form, til elitecyklisten, der gerne vil kunne holde formen ved lige, selvom vejret ikke tillader det.

Den helt store fordel ved træning på en motionscykel er, at det er meget skånsomt for dine led og nærmest umuligt at opbygge en skade – også selvom du træner med høj intensitet.

Hvilken motionscykel skal jeg vælge?

Markedet for motionscykler kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes nemlig flere tusind forskellige modeller, og priserne varierer fra et par hundrede kroner til over hundredtusind.

De motionscykler, man ser i de danske centre, koster ofte over 20.000 kr., men de er bygget til ekstremt omfattende og hyppig brug – til privatbrug behøver du slet ikke spendere så meget.

Du bør dog ikke investere i en motionscykel til under 2.000 kr., medmindre du er heldig at finde et super godt tilbud.

De meget billige motionscykler er nemlig så ringe, at du ikke vil få et ordenligt udbytte af din træning.

Pedalerne vil nemlig ikke køre rundt i en glidende og naturlig bevægelse, og samtidig vil byggekvaliteten ofte være så dårlig, at levetiden ikke vil være lang.

I denne artikel ser vi nærmere på fem billige motionscykler, som alle er af god kvalitet, og giver et jævnt og godt tråd. Et godt tråd vil sige at pedalerne kører jævnt og glidende rundt uden at hakke.

Kettler Ride 100

Ride 100 fra KettlerDen første motionscykel, som vi har valgt at tage med, er modellen Ride 100 fra den tyske producent Kettler.

Ride 100 er ideel, hvis du ikke har brug for en avanceret motionscykel med indbyggede træningsprogrammer, men derimod bare har brug for en velkørende og prisbillig motionscykel i god, solid kvalitet.

Byggekvaliteten kommer blandt andet til udtryk i den maksimale brugervægt, der ligger på hele 130 kg.

Motionscyklen er udstyret med en simpel og brugervenlig minicomputer med en tydelig skærm, der viser alle de mest grundlæggende informationer såsom hastighed, tid, distance, forbrændte kalorier samt puls.

Derudover har den otte forskellige modstandsniveauer, hvilket betyder, at du kan tilpasse modstanden til din nuværende form og øge den i takt med, at din kondition bliver bedre.

En anden fordel ved Kettler ride 100 er den lave indstigning, der gør den ideel til seniorer og gangbesværede.

Indstillingsmulighederne er desuden gode, og sædet kan både justeres horisontalt og vertikalt.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 0,00 3.499,00 Læs mere
3.799,00 0,00 3.799,00 Læs mere

 

Abilica WinMag

Winmag fra AbilicaDen svenske producent Abilica er kendt for at producere træningsmaskiner af høj kvalitet til overkommelige priser – og firmaets motionscykel, WinMag, er bestemt ingen undtagelse.

Cyklen er meget solid og udstyret med elektronisk justerbar magnetmodstand i 32 niveauer, som nemt kan reguleres via den indbyggede minicomputer.

Computeren er en smule mere avanceret end den forrige model på listen.

Udover standardfunktioner såsom hastighed, tid, distance, forbrændte kalorier og puls har den nemlig også 12 indbyggede træningsprogrammer, der kan være med til at variere træningen og gøre den sjovere.

Indstillingsmulighederne er desuden gode, og sædet kan både justeres horisontalt og vertikalt

Dette gør, at man både kan træne i en oprejst stilling og i en mere fremadlænet stilling.

Den maksimale brugerbelastning ligger på 120 kg, og de indbyggede transporthjul kan aktiveres ved at vippe cyklen fremad.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
3.499,00 0,00 3.499,00 Læs mere

 

Abilica Stream UB VIII

Stream ub viii fra AbilicaDen næste motionscykel på listen er endnu engang fra Abilica.

Denne gang er der dog tale om modellen Stream UB VIII, der på mange måder minder meget om den forrige model.

Stream UB VIII er nemlig ligeledes en solidt bygget kvalitetscykel med gode indstillingsmuligheder og 12 indbyggede træningsprogrammer.

Computeren er dog en del mere avanceret.

Udover standardfunktioner, har den nemlig også indbygget Bluetooth, så den kan kommunikere med din tablet eller smartphone.

Dette åbner op for en lang række nye funktioner – eksempelvis kan du gemme alle dine træningspas og dermed følge din udvikling.

Du kan også tage en virtuel cykeltur ude i den virkelige verden og følge ruten med Google Streetview.

Du skal blot downloade gratis appen iConsole+, og placere din tablet eller smartphone i holderen, der sidder under motionscyklens display.

Den maksimale brugerbelastning ligger på 130 kg, og de indbyggede transporthjul kan aktiveres ved at vippe cyklen fremad.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.495,00 0,00 4.495,00 Læs mere

 

Finnlo Exum III

Finnlo Exum Hvis du gerne vil have nogle af de kvaliteter og funktioner, som professionelle motionscykler har, men ikke vil betale kassen for det, er Exum III fra den tyske producent Finnlo en oplagt mulighed.

Finnlo Exum III er nemlig en super robust og slidstærk kvalitetsmaskine med elektromagnetisk modstand, hvilket man normalt ellers sjældent finder i den prisklasse.

Når modstanden skabes via en elektromagnet giver det et endnu bedre og mere flydende tråd.

Modstanden kan reguleres i 40 forskellige niveauer via det indbyggede LCD-display.

Via displayet kan du også vælge mellem 18 forudindstillede træningsprogrammer og aflæse alle standardinformationer om din træning.

Heriblandt hastighed, tid, distance, forbrændte kalorier og puls.

Justeringsmulighederne er desuden rigtig gode, og sædet er komfortabelt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Ligesom den forrige model er Finnlo Exum III også udstyret med transporthjul, der aktiveres ved at vippe cyklen frem.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.499,00 0,00 5.499,00 Læs mere
5.995,00 0,00 5.995,00 Læs mere

 

Masterfit TP900 motionscykel

masterfit TP900 motionscykelMaterfit TP900 er ligeledes en motionscykel, der ligger sig tæt opad de professionelle motionscykler, som man finder i fitnesscentrene – både hvad angår kvalitet og funktionalitet.

Cyklen giver et rigtig godt og jævnt tråd, og den er udstyret med motorstyret magnetmodstand, der kan indstilles i 32 niveauer.

Modstanden kan justeres via det indbyggede display, hvor du også kan se alle de mest grundlæggende informationer om din træning såsom hastighed, tid, distance, forbrændte kalorier og puls.

Via displayet kan du også vælge mellem 12 forudindstillede træningsprogrammer.

Displayet er også Bluetooth kompatibelt, hvilket åbner op for en masse smarte funktioner.

Hvis du har en tablet, kan du eksempelvis downloade appen iConsole+, der giver dig mulighed for at tage en virtuel cykeltyr, hvor du følger et virkeligt billede af en cykelrute.

Motionscyklen justerer herefter automatisk modstanden alt efter, om du cykler opad eller nedad.

Du skal blot hente KinoMapp ned på en tablet og placere tabletten i den holder, der sidder ovenpå styret.

Sædet er komfortabelt og behageligt at sidde på, og motionscyklen er udstyret med nogle rigtig gode justeringsmuligheder, så du kan tilpasse den perfekt til din højde.

Du kan også nemt flytte den rundt med de indbyggede transporthjul, der aktiveres ved at vippe cyklen frem.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
5.995,00 0,00 5.995,00 Læs mere

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*