Her er de 4 bedste vægtveste på markedet

Træning med en vægtvest

Hvis din kropsvægtstræning er blevet for nem, og du savner mere udfordring end bare din egen vægt, så kan en vægtvest være en effektiv og forholdsvis billig investering.

Men en vægtvest er ikke kun effektiv til styrketræning – den kan faktisk også bruges til mange forskellige former for konditionstræning eksempelvis løbetræning, cykling og sjipning.

Hvilken vægtvest skal jeg vælge?

Der findes efterhånden rigtig mange forskellige vægtveste på det danske marked, og det kan være svært at vælge den helt rigtige.

Først og fremmeste skal du gøre op med dig selv, om vægten skal være fast eller regulerbar.

Hvis du vælger en regulerbar vægtvest, kan du selv indstille vægten gradvist, så den passer perfekt til den pågældende øvelse eller træningsform.

Derudover skal du sikrer dig at kvaliteten er i orden. Hvis den er for dårlig vil vægtvesten nemlig alt for hurtigt blive slidt, miste pasformen og gå op i syningerne.

Du skal også sørge for at vesten kan spændes ind i siderne så den sidder helt tæt til kroppen, og ikke bevæger sig under træning.

I denne artikel ser vi nærmere på 4 af de bedste vægtveste på det danske marked.

De har hver især deres fordeler og ulemper, men fælles for dem alle er, at de er af rigtig god kvalitet, komfortable at have på og med gode justerings muligheder, så de altid sidder godt – selv under intensiv træning.

Gorilla Sports X-Style: 4, 5 eller 10 kg.

X-style fra Gorilla SportsDen første og billigste vægtvest på listen er X-Style fra producenten Gorilla Sports.

Gorilla Sports er knap så kendt herhjemme, men i Tyskland og England er det en af de største spillere på markedet.

De er kendte for at producere kvalitetsudstyr til overkommelige priser – og deres vægtvest er ingen undtagelse.

Det der adskiller X-Style fra de andre vægtveste på listen er, at den er specielt udviklet til udholdenhedstræning såsom løb og cykling.

Den sidder nemlig meget tæt til kroppen, hvilket gør at den ikke hopper op og ned eller gnider på overkroppen, når man eksempelvis bruger den på en løbetur. Derudover er den også meget åndbar og udstyret med en drikkedunksholder på bagsiden.

Hvis du gerne vil have mulighed for at regulere vægtbelastningen, er X-Style ikke det optimale valg. Vesten findes nemlig kun i en 4, 5 eller 10 kg. version, uden mulighed for at justere vægten.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
299,00 39,00 338,00 Læs mere
399,00 200,00 599,00 Læs mere

 

Kettler Vægtvest: 1,2-10 kg.

Vægtvest fra KettlerDen tyske producent Kettler har også udviklet en glimrende vægtvest til en super skarp pris.

Hvis man sammenligner med den forrige vest på listen, så er den helt store fordel at vægtbelastningen er justerbar.

Den er nemlig udstyret med 8 vægtklodser, der hver især vejer 1,2kg, hvilket betyder at vægten nemt kan justeres fra 1,2 til 10 kg.

Vesten er lavet af slidstærkt nylon og udstyret med to spænder i hver side, så den nemt kan tilpasses en hver kropsform

Derudover har den en separat lomme, som du eksempelvis kan bruge til at have en MP3-afspiller i.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
375,00 0,00 375,00 Læs mere
397,00 0,00 397,00 Læs mere

 

Abilica PowerPack Flexi: 1,2-10 kg.

Abilica powerpack flexi vægtvestPowerPack Flexi fra svenske Abilica er ligesom den forrige model på listen udstyret med 8 vægtklodser på 1,2 kg., og dermed kan vægtbelastningen justeres fra 1.2 til 10 kg.

Den adskiller sig dog ved at være lavet af neopren, hvilket gør den super behagelig at have på og en del mere svedafvisende.

Derudover er den udstyret med to ekstra lommer samt reflekser, så den tydeligt kan spottes i mørke.

Om man kan lide designet er nok lidt en smagssag, men det er knap så diskret og minimalistisk, som de andre veste på listen – og det leder lidt tankerne hen på en redningsvest.

Ligeledes skal man gøre op med sig selv, om man vil betale det dobbelte, sammenlignet med vesten fra Kettler, for de relativt få ekstra features.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
869,00 0,00 699,00 Læs mere
778,00 0,00 778,00 Læs mere
845,00 0,00 845,00 Læs mere

 

Titan Box Vægtvest: 1-30 kg.

En vægtvest fra Titan BOXDen amerikanske producent Titan har udviklet en serie af træningsudstyr kaldet BOX.

Det der kendetegner BOX-serien, er at det er professionelt træningsudstyr i ekstremt slidstærk kvalitet – og deres vægtvest er ingen undtagelse.

Vesten indeholder 30 Vægtklodser af solidt jern, hvilket gør at vægtbelastningen kan reguleres fra 1 til 30 kg.

Med en maksimal belastning på hele 30 kg. henvender den sig til den mere garvede atlet, som ikke har nok i de normale 10 kg.

Designmæssigt leder den tankerne hen på en skudsikker vest – og når man får den i hænderne, er man ikke tvivl om, at der er tale om et kvalitetsprodukt.

Vesten er fremstillet i en ekstremt kraftigt neopren/polyester kvalitet, og polstret med ekstra meget skum for at lette trykket og gøre den mere åndbar.

Modsat de andre veste på listen er denne vest udstyret med en rem, som kan spændes hele vejen rundt om maven, hvilket giver et endnu bedre fit.

Om man skal investere i denne vest, afhænger lidt af ens niveau. For den helt almindelige motionist eller nybegynderen, vil det muligvis bedre kunne betale sig at købe en af de andre veste på listen.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.495,00 0,00 1.495,00 Læs mere

 

Undgå skader

For at undgå skader er det først og fremmest vigtigt, at du kan udføre øvelserne korrekt, før du begynder at lave dem med en vægtvest.

Derudover bør du undgå at løbe med vesten, hvis du har tendens til hurtig at få skader. De ekstra kilo sætter nemlig ekstra meget pres på dine leder og sener, og dermed stiger skadespotentialet.

Du bør som hovedregel også undgå at lave hoppeøvelser med vægtvesten – også selvom du sjældent får skader.

Hoppeøvelser (f.eks. box jumps) med ekstra vægtbelastning belaster nemlig dine led og sener ekstremt meget, og derfor bør du altid lave dem uden en vægtvest – også selvom at det kan være fristende at gøre dem mere udfordrende.

Vægtvest træning

Hvis du gerne vil have noget inspiration til forskellige vægtvest øvelser, eller hvordan du sammensætter et program, så kan du med fordel læse denne artikel eller se disse to videoer:

 

Her er de 4 bedste vægtveste på markedet
4.3 (85.33%) 15 vote[s]

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*