Spinningcykel test: Her er de 4 bedste modeller på markedet i 2020

Spinningcykel

Rundt omkring i de danske fitnesscentre har spinning længe været en af de allermest populære holdaktiviteter – og det er bestemt ikke uden grund.

Spinning er nemlig en yderst effektiv træningsform, der hurtigt giver gode resultater – både i forhold til kondition, udholdenhed og vægttab.

Spinning er dog langtfra forbeholdt fitnesscentrene.

Flere og flere vælger nemlig at investere i en spinningcykel til hjemmebrug.

Dette skyldes nok i høj grad, at det er en del nemmere at finde tid til spinning i en travl hverdag, hvis cyklen står derhjemme.

Hvilken spinningcykel skal jeg vælge til hjemmebrug?

Det kan godt føles en smule overvældende og uoverskueligt at skulle vælge en spinningcykel.

Der findes nemlig efterhånden flere hundrede forskellige modeller på det danske marked, og priserne går fra lidt over 1.000 kr. til langt over 50.000 kr.

De spinningcykler man finder i de danske centre, koster ofte på den gode side af 20.000 kr., men de er også bygget til ekstremt omfattende og hyppig brug.

Til hjemmebrug behøver du slet ikke at investere så meget for at få en god, solid kvalitetscykel – meget mindre kan sagtens gøre det!

Du bør dog aldrig købe en alt for billig model.

De allerbilligste spinningcykler er nemlig af så ringe kvalitet, at du aldrig vil få en god træningsoplevelse ud af dem.

Deres tråd er dårligt, hvilket vil sige, at pedalerne ikke kører rundt i en naturlig, glidende og jævn bevægelse – og samtidig er byggekvaliteten ofte så ringe, at cyklens levetid vil være alt for kort.

I denne artikel har vi set nærmere på fire af de p.t. bedste spinningcykler på markedet.

De har hver især deres fordele og ulemper, men fælles for dem alle er, at de er sammensat af kvalitetskomponenter og udstyret med alle de mest nødvendige funktioner og indstillingsmuligheder.

 

Titan Life Trainer S11Titan Life Trainer S11 spinningcykel

Den første og billigste spinningcykel på listen er Trainer S11 fra producenten Titan.

Trainer S11 er et oplagt valg for begynderen eller den almindelig motionist, som ikke har brug for en avanceret cykel med et kæmpe udvalg af funktioner og indstillingsmuligheder.

I forhold til prisen er kvaliteten god, og cyklen er udstyret med alle de mest nødvendige funktioner og indstillingsmuligheder.

På den indbyggede mini-computer får du informationer om tid, hastighed og distance – og selve modstanden kan reguleres, alt efter hvor hårdt det skal være.

Styret kan justeres lodret, og sædet kan både justeres lodret og vandret, hvilket betyder, at du kan tilpasse cyklen til lige netop din størrelse.

Derudover kan fødderne også indstilles, så cyklen står optimalt på ethvert underlag.

Pedalerne er kun til indstik, som man kender det fra almindelige motionscykler, hvilket betyder, at du kan bruge cyklen med almindelige træningssko.

Hvis du gerne vil bruge rigtige cykelsko, er det dog mulig at udskifte pedalerne med et sæt, der understøtter klamper.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.998,00 0,00 1.998,00 Læs mere
2.419,00 0,00 2.419,00 Læs mere
2.853,00 0,00 2.853,00 Læs mere

 

Abilica Racer 2.1Spinningcyklen Abilica Racer 2.1

Den svenske producent Abilica er kendt for at producere motionsmaskiner af høj kvalitet til skarpe priser – og deres spinningcykel, Racer 2.1, er bestemt ikke nogen undtagelse.

Cyklen er nemlig af meget høj kvalitet og udstyret med et tungt 22-kilos svinghjul, 3-delt krank, filtbremser og kombipedaler, der både kan bruges til cykelsko og almindelige sko.

Den indbyggede mini-computer er dejligt nem at aflæse, mens man cykler, og den viser tid, kalorieforbrænding, distance, hastighed og kadence (pedalomdrejninger pr. minut).

Styret er behageligt at holde på, og det kan – ligesom sædet – både justeres vandret og lodret.

Designet er desuden meget stilrent, så cyklen kan sagtens tåle at stå fremme i hjemmet, hvis man ikke har et dedikeret træningsrum.

En anden stor fordel ved Abilica Racer 2.1 er, at den er meget lydsvag – selv når du træner med høj intensitet.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
4.995,00 0,00 4.995,00 Læs mere

 

Sole SB700Sole SB700 spinningcykel

SB700 fra den amerikanske producent Sole minder kvalitets- og funktionsmæssigt meget om de modeller, man finder i de danske fitnesscentre.

Byggekvaliteten er nemlig meget høj, og cyklen er udstyret med et kevlar-bremsesystem, et tungt svinghjul på 22 kg og et stort, baggrundsbelyst LCD-display, der måler 65 mm x 50 mm.

LCD-displayet giver alle de mest nødvendige oplysninger såsom tid, kalorieforbrænding, distance, hastighed og kadence.

Men desværre er der ingen watt-måler, hvilket man måske godt kunne have forventet af en cykel i den klasse.

Indstillingsmulighederne er rigtig gode, og cyklen er – ligesom den forrige model på listen – udstyret med kombipedaler.

Sædet er også meget komfortabelt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
6.995,00 0,00 6.995,00 Læs mere

 

Masterfit TP900Masterfit tp900

Masterfit TP900 er en spinningcykel i absolut topklasse, og den ligger kvalitetsmæssigt på niveauet over mange af de cykler, man finder i motionscentrene.

Den solide byggekvalitet komme også til udtryk i den maksimale brugervægt, der ligger på hele 150 kg, hvilket er meget højt for en spinningcykel.

Cyklen har hele 16 modstandsniveauer, og du har mulighed for en virkelig hård belastning på helt op til 1.000 watt, hvilket vil være nok til at udfordre selv den mest garvede rytter.

En anden fed ting ved cyklen er den indbyggede mini-computer, der – udover at vise alle standardoplysninger – også viser din watt-belastning.

Indstillingsmulighederne er desuden rigtig gode, og styret har mange forskellige grebsmuligheder.

Sædet er også ergonomisk og behageligt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Cyklen er udstyret med kombipedaler, så du både kan bruge cykelsko og almindelige træningssko.

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
8.900,00 0,00 8.900,00 Læs mere

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*