Her er de fire bedste okklusionstrænings bånd

okklusionstræning bånd

Okklusionstræning, eller KAATSU-træning, som det også bliver kaldt, er for alvor ved at vinde indpas i træningsverdenen – og det er ikke uden grund. Aldrig før har en træningsform nemlig vist så imponerende resultater.

Når man skal i gang med okklusionstræning, er det første, man skal gøre op med sig selv, hvad for noget udstyr man vil bruge.

Man kan selvfølgelig vælge at bruge helt almindelige knæbind eller knee wraps, men det gør træningen en del nemmere, hvis man har en eller anden form for dedikerede okklusionstræningsbånd eller -stropper.

Udvalget af okklusionstræningsbånd er dog stadigvæk ret begrænset, specielt i Danmark, men der findes faktisk nogle ret gode modeller, hvis man lige leder lidt rundt.

I denne artikel har vi kigget nærmere på fire af de bedste bånd til okklusionstræning på markedet. Tre af dem kan købes hos danske forhandlere, og et af dem skal bestilles hjem fra USA.

Bodylab: Occlusion training bands – 179,-

okklusionstræning bånd fra Bodylab.dk

Den danske forhandler, Bodylab, har for nylig sendt et par okklusionsbånd på markedet, som er udviklet i samarbejde med fysioterapeuter og træningseksperter.

De er fremstillet i et semielastisk materiale, som er meget slidstærkt, men samtidig også behageligt at have på.

Som lukkemekanisme har man valgt at bruge velcrolukning frem for plastikspænder, som man ellers ofte ser på okklusionsbånd. Dette gør, at båndene er nemmere at lukke og tilpasse til den helt rigtige modstand.

De findes i flere forskellige længder, så både små og store personer kan bruge dem til arm- og bentræning.

Jeg benytter mig selv af båndene, og jeg har været yderst tilfreds med dem. Du kan læse mere og bestille dem her.

BFR Bands: Elite 2.0 – 279,-

okklusionstræning udstyr

Det smarte ved Elite 2.0-båndene fra den amerikanske producent BFR Bands er, at de har et særligt markeringssystem, som gør, at man kan okkludere med præcis den samme modstand hver gang.

De er fremstillet i et behageligt og meget elastisk materiale, men desværre er de udstyret med plastikspænder, som, ifølge flere brugeranmeldelser på Amazon, ”gnaver” i båndet, så det hurtigt bliver slidt.

Båndene er fire cm brede og én meter lange, hvilket gør, at man også kan bruge dem til lårtræning.

Båndene kan bestilles hos den danske forhandler Fit4fight.

BFR Bands: Pro – 379,-

Bfr bands okklusionstræning bånd

De næste bånd på listen er endnu engang fra producenten BFR Bands.

Prisen er høj, men til gengæld er de noget af det ypperste inden for okklusionsbånd – både hvad angår kvalitet og funktionalitet.

De er fremstillet i et ekstremt slidstærkt materiale og henvender sig primært til de mere erfarne brugere, som allerede har en vis portion muskelmasse.

Båndene er fem cm brede og 76 cm lange, og hvis det ikke er nok, så findes de også i en ”extra long version”, som er over halvanden meter lang, hvilket gør, at selv meget store personer kan bruge dem til lårtræning.

På den amerikanske udgave af Amazon har de fået rigtig gode brugeranmeldelser, og p.t. ligger de på 4.4 ud af 5 stjerner, baseret på 74 anmeldelser.

Båndene kan ligeledes bestilles hos Fit4fight.

The Occlusion Cuff – ca. 1.000,-

Udstyr til okklusion

The Occlusion Cuff er noget mere avanceret og dyr end de andre bånd på listen, og den minder meget om de originalt patenterede KAATSU-bånd, som koster op imod 20.000 kr.

The Occlusion Cuff fungerer i princippet som en blodtryksmåler, hvor det specielle bånd pumpes op til et optimalt lufttryk, der kan aflæses på de medfølgende trykmålere.

Dette gør naturligvis, at man kan opnå en knivskarp præcision ift. trykket/modstanden.

Båndene er hele seks cm brede og én meter lange, og hvert sæt indeholder følgende:

  • 2 manuelle pumper
  • 2 luftslanger
  • 2 Occlusion Cuff (selve båndene)
  • 2 luftmålere
  • 1 instruktionsmanual

Minusserne ved dette sæt er selvfølgelig den høje pris og det faktum, at det ser ret så voldsomt ud at stå med slanger, pumper og trykmålere rundt om armene.

Du kan altså forvente at tiltrække ret meget opmærksomhed, hvis du træner i et offentligt fitnesscenter.

The Occlusion Cuff kan pt. kun bestilles på producentens egen hjemmeside.

Her er de fire bedste okklusionstrænings bånd
3.8 (75.84%) 221 votes

2 Comments on Her er de fire bedste okklusionstrænings bånd

  1. Hvad med de originale KAATSU bands – hvorfor er de ikke med på liste. De må da immervæk være det “ultimative” indenfor occlusion bands…

  2. Lige et spørgsmål angående okklusionstræning køb. Kan man spare noget ved at købe bfr bands i udlandet.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*