Konjac glucomannan: Virker det – og er der nogle alvorlige bivirkninger?

Glucomannan konjac planten

Salget af slankemidler som indeholder specielle kostfibre, er de seneste par år steget ret markant. Et af de mest populære og udbredte produkter er glucomannan-fibre, som stammer fra en plante kaldet Konjac.

EU har godkendt Konjac glucomannan som slankemiddel, men hvor stor er effekten på vægttab reelt – og er der nogle alvorlige bivirkninger?

Disse ting vil vi se nærmere på i denne artikel.

Hvad er glucomannan – og hvordan virker det?

Planten Konjac stammer oprindeligt fra det sydøstlige asien, hvor den i år hundrede er blevet brugt i traditionel madlavning.

Når man tørrer planten kan man udvinde fiberen glucomannan, som har den egenskab, at det sammen med vand kan optage sin egen vægt helt op til 15 gange.

Når glucomannan opløser sig i mavesækken, bliver der dannet en gele-lignende masse, som sænker mavens tømningshastighed og fylder mavesækken, hvilket øger mæthedsfornemmelsen.

I teorien har glucomannan altså en indirekte effekt på vægttab, da man hurtigere bliver mæt og ikke har træng til at spise ligeså meget.

Hvad siger forskningen?

Alt dette lyder jo i teorien meget godt, men har det i virkeligheden nogen reel effekt på vægttab?

Glucomannan er et af de kosttilskud, som der for tiden bliver forsket allermest i – og resultaterne har faktisk været meget lovende.

Dette har betydet at selv EFSA, som er EU’s meget kritiske ekspertpanel for fødevaresikkerhed, fandt det veldokumenteret, at glucomannan er effektivt i forhold til vægttab.

I et af de største studier, som blev udført på 176 overvægtige personser, gav man dem tilfældigt enten en pille med Glucomannan, eller en placebopille – og resultaterne efter fem uger var ret imponerende.

Glucomannan konjak forsøg

Som det fremgår af grafen, var vægttabet merkant højere blandt den gruppe, som havde fået glucomannan frem for en placebopille.

Glucomannan kan ikke stå alene

Selvom glucomannan kan fungere som et effektivt supplement til vægttab, er det vigtigt at pointere, at det bestemt ikke kan stå alene.

Præcis som alle andre slankemidler, er det ikke et mirakelmiddel, som kan gøre alt arbejdet for dig.

Du bliver nemlig samtidigt nødt til at følge en fornuftig kostplan, hvor du ligger i kalorieunderskud, og muligvis også en træningsplan.

Glucomannan Bivirkninger

En anden fordel ved glucomannan er at det, modsat mange andre slankemidler på markedet, har en meget mild bivirkningsprofil.

Der kan forekomme milde bivirkninger såsom oppustethed og luft i maven, men hvis man holder sig til den anbefalede daglige dosis, er der ingen alvorlige bivirkninger forbundet med glucomannan.

Dog skal man være opmærksom på at glucomannan forsinker maveudtømning, og dermed også forsinker virkningen af visse lægemidler.

Derfor bør man indtage glucomannan enten en time efter man tager sin medicin eller fire timer før.

Desuden anbefales det ikke at indtage glucomannan, hvis man samtidigt tager blodsukkersænkende medicin.

Det er også vigtigt at glucomannan indtages sammen med 1-2 glas vand for at undgå tilstopning af spiserøret.

Lider du af synkebesvær, bør du af samme grund helt undgå glucomannan.

Den anbefalede daglige dosis varierer fra produkt til produkt, så det er vigtigt, at du læser deklarationen grundigt igennem, før du begynder at spise det.

Hvilket glucomannan-tilskud skal jeg vælge?

Vi anbefaler kraftigt, at du udelukkende køber glucomannan-tilskud hos velrenommerede danske forhandlere.

Danmark har nemlig meget strenge krav, når det kommer til salg af kosttilskud og slankeprodukter – både i forhold til kvalitet og tilsætningsstoffer.

Glucomannan-tilskud fås både i tablet- og pulverform, men du bør så vidt muligt altid vælge tabletvarianten.

Det er nemlig helt klart den bedste og nemmeste måde at indtage glucomannan på.

Der findes flere gode glucomannan-tilskud på det danske marked, men det er vores klare anbefaling at du vælger Trimlet fra Bodylab.

Det er nemlig et af de absolut reneste produkter, og samtidigt er det også et af de allerbilligste.

Du kan læse mere om Trimlet her.

Konjac glucomannan: Virker det – og er der nogle alvorlige bivirkninger?
3.8 (75.86%) 29 vote[s]

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*