Kondicykel test: Her er de fire bedste kondicykler på markedet

Kondicykel

En kondicykel er en effektiv træningsmaskine til brugere på alle niveauer. Lige fra begynderen, der gerne vil i bedre form og tabe sig, til topatleten, der vil holde formen ved lige, selvom vejret ikke tillader udendørstræning.

En af de helt store fordele ved at træne på en kondicykel er det meget lave skadespotentiale.

Cykling er nemlig yderst skånsomt for dine muskler, led, knogler og sener – selv når du træner med høj intensitet.

Hvilken kondicykel skal jeg vælge?

Det kan godt føles en smule overvældende – ja, nærmest uoverskueligt – at skulle vælge en kondicykel.

Der findes nemlig efterhånden flere hundrede forskellige kondicykler på det danske marked, og priserne varierer fra 500-600 kr. til langt over 100.000 kr.

De kondicykler man typisk finder i de danske fitnesscentre, koster ofte på den gode side af 25.000 kr.

Men disse kondicykler er også bygget til ekstremt hyppig brug.

Hvis du bare skal bruge cyklen til hjemmebrug, behøver du slet ikke betale så meget.

Du bør dog heller aldrig købe en alt for billig model.

De billigste kondicykler er nemlig af så ringe kvalitet, at du aldrig vil få et godt træningsudbytte.

Trådet på de billige kondicykler er nemlig dårligt, hvilket vil sige, at pedalerne ”hakker” og ikke kører jævnt og glidende rundt.

Derudover er byggekvaliteten ofte meget ringe, og det betyder, at cyklens levetid vil være alt for kort.

Som hovedregel bør du derfor ikke investere i en motionscykel til under 1400-1500 kr.

I denne artikel har vi set nærmere på fire af de p.t. bedste kondicykler på det danske marked.

De har hver især deres fordele og ulemper, men fælles for dem alle er, at de giver et godt og jævnt tråd og er af god, solid kvalitet.

De er desuden alle sammen udstyret med transporthjul, så du nemt kan flytte rundt med dem.

Odin B3

Odin B3B3 fra producenten Odin er en glimrende kondicykel, hvis du ikke har brug for indbyggede træningsprogrammer og avancerede indstillingsmuligheder, men blot har brug for en prisbillig og velkørende cykel i god kvalitet.

Kondicyklen er udstyret med en brugervenlig og simpel computer, hvor du kan aflæse grundlæggende informationer såsom distance, tid, hastighed og kalorieforbrænding.

De indbyggede pulsmålere i håndtagene giver dig desuden mulighed for at se din puls, og dermed kan du følge med i, hvor meget du presser dig selv.

Derudover har kondicyklen også otte forskellige modstandsniveauer, hvilket betyder, at du nemt kan tilpasse modstanden til din nuværende form og øge den i takt med, at din form forbedres.

Både sæde og styr kan justeres, så det passer til din højde, og sædet er meget komfortabelt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Cyklen kan købes hos Apuls.dk for 1.499 kr.

 

Abilica WinMag

Winmag fra AbilicaProducenten Abilica er kendt for at producere motionsmaskiner af høj kvalitet – og kondicyklen, WinMag er bestemt ikke en undtagelse.

WinMag er nemlig en solidt bygget kvalitetsmaskine med gode justeringsmuligheder og et stort udvalg af modstandsniveauer.

Kondicyklen har faktisk hele 32 forskellige modstandsniveauer – og kombineret med 12 indbyggede træningsprogrammer giver det en kondicykel, der vil kunne udfordre selv den mest garvede rytter.

Sædet kan både justeres horisontalt og vertikalt, hvilket gør, at man både kan træne i oprejst stilling og i en mere fremadlænet racerstilling.

Den indbyggede minicomputer har desuden en forholdsvis stor og meget letlæselig skærm, hvor du kan aflæse grundlæggende informationer såsom hastighed, tid, distance, kalorieforbrænding og puls.

Cyklen kan købes hos Abilicaonline.dk for 2.999 kr.

 

Abilica Stream UB VIII

Stream ub viii fra AbilicaDen tredje kondicykel på listen er endnu engang fra producenten Abilica.

Denne gang er der tale om cyklen Stream UB VIII, der på mange punkter minder om den forrige kondicykel, WinMag.

Stream UB VIII er nemlig også en solidt bygget kvalitetsmaskine med 32 forskellige modstandsniveauer, 12 indbyggede træningsprogrammer og et sæde, der både kan justeres horisontalt og vertikalt.

Den indbyggede minicomputer er dog mere avanceret.

Udover alle standardfunktioner såsom visning af hastighed, tid, distance, kalorieforbrænding og puls har den nemlig også indbygget Bluetooth, så du kan koble cyklen sammen med din mobil eller tablet.

Dermed bliver der åbnet op for en masse nye funktioner.

Du kan eksempelvis gemme alle dine træningspas og følge din udvikling eller tage en virtuel tur ud i den virkelige verden med Google Streetview.

Cyklen kan købes hos Abilicaonline.dk for 3.995 kr.

 

Fitland B8

Fitland B8Den sidste og dyreste kondicykel på listen er Fitland B8.

Kvalitets- og funktionsmæssigt lægger denne cykel sig tæt op ad de modeller, man finder i de danske motionscentre.

B8 er nemlig ekstremt robust bygget og udstyret med en masse avancerede funktioner som eksempelvis watt–måler og RPM–måler (runder pr. minut).

Derudover kan den indbyggede minicomputer selvfølgelig også give alle de mest grundlæggende informationer såsom hastighed, tid, distance, kalorieforbrænding og puls.

Du kan også nemt tilslutte din mobil eller tablet via enten Bluetooth eller en USB–tilslutning, som er placeret på toppen af skærmen.

USB–tilslutning giver også mulighed for at oplade din mobil eller tablet, mens du cykler.

Justeringsmulighederne er desuden rigtig gode, og sædet er yderst behageligt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Cyklen kan købes hos Apuls.dk for 4.999 kr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Secured By miniOrange