Justerbare håndvægte: Her er de 4 bedste modeller på markedet

Justerbare håndvægte

Når det kommer til styrketræningsudstyr, er håndvægte uden tvivl det redskab der giver allermest værdi for pengene. Med et sæt håndvægte kan man nemlig for billige penge træne hele kroppen igennem med et hav af forskellige øvelser – helt uden at skulle bevæge sig ned i et center.

Men det er en smule bøvlet hele tiden at skulle skrue skiver af og på, og derfor vælger flere og flere at investere i et sæt justerbare håndvægte, hvor man justerer vægten ved blot at dreje på enden af håndvægten.

Justerbare håndvægte har længe været populære i USA, men det er først de seneste par år, at de for alvor er kommet til Danmark.

Udvalget af justerbare håndvægte er dog stadigvæk ret begrænset herhjemme, men der findes faktisk nogle rigtig gode modeller, hvis man lige leder lidt rundt.

I denne artikel har vi kigget nærmere på fire af de bedste justerbare håndvægte på markedet. De kan alle sammen købes hos hos danske forhandlere, så du slipper for at skulle betale store leveringsomkostninger fra udlandet.

NB: Selvom det kan være fristende, er det vigtigt at man ikke dropper eller kaster med justerbare håndvægt – det kan mekanikken simpelthen ikke holde til.

Tunturi Selector

Justerbare håndvægte fra TunturiDe første og billigste justerbare håndvægte på listen er Selector fra den finske producent Tunturi. Kvalitetsmæssigt er de udført i en blanding af støbejern og hårdt neopren, hvilket føles meget solidt og holdbart.

Grebet er godt selv med svedige håndflader, men i og med det også er udført i hårdt neopren, giver det ikke helt det samme greb, som hvis det var af rug jern. Til gengæld er det meget mere behageligt at holde på, da det ikke irriterer og kradser håndfladerne.

Håndvægtene har 10 forskellige belastninger som går fra 2,5 til 25 kg., og de indstilles med et interval på 2.5 kg. Dette foregår nemt ved hjælp af en rød knap, som sidder på siden.

Der medfølger desværre ikke et håndvægtstativ, men det kan købes separat for lidt over 500 kr. Stativet er dog på ingen måde en nødvendighed, da man sagtens kan stille dem på et bord, skammel eller lignende.

Bowflex Select Tech 552i

552i fra den amerikanske producent Bowflex minder design- og kvalitetsmæssigt en del om den forrige model på listen, men den adskiller sig alligevel på punkter. For det første er selve skiverne belagt med slagfast thermo-plast, hvilket beskytter gulvet lidt bedre og gør dem mindre støjende.

Men den største og mest væsentlige forskel er selve vægtbelastningen, som er en del højere. Den maksimale belastningen ligger nemlig på hele 41 kg, og det gør dem ideelle for personer, som er meget stærke, eller påtænker at blive det engang i fremtiden.

Vægtbelastningen kan indstilles i 17 forskellige niveauer med et interval på 2,25 kg, og det sker ved hjælp af en drejeskive, som sidder på siden af vægten.

Grebet er udført i crome og belagt med hårdt gummi, hvilket føles en anelse blødere end den forrige model på listen, omend det virker præcis ligeså stabilt og robust.

Hvis man gerne vil have et stativ til håndvægtene, skal det ligeledes købes separat – og med en pris på omkring 1500 kr., er det desværre ret dyrt. Dog er det som sagt på ingen måde absolut nødvendigt, at man anskaffer sig et stativ.

MX-Select MX55

mx select 55MX-Select er en forholdsvis ny amerikansk producent, som kun laver et enkelt produkt – nemlig de justerbare håndvægte MX55.

MX55 adskiller sig designmæssigt en del fra de to forrige modeller på listen – designet er nemlig langt mere strømlinet og stilrent. Det er faktisk så godt at håndvægtene har vundet bronze til den internationale design award i kategorien træningsudstyr. Dette gør dem ideele for folk, som skal have dem stående fremme, eksempelvis i stuen eller soveværelset.

Håndvægtene er lavet af en blanding af stål og hårdt neopren, hvilket gør dem super holdbare og slidstærke. Håndtagene er modsat de to forrige modeller ikke belagt med noget, og det giver et super godt, men knap så behageligt greb.

Vægtbelastningen kan indstilles i 17 forskellige niveauer med et interval 2,25 kg, og det sker ved hjælp af en drejeskive, som sidder på siden af vægten.

Prisen er måske en anelse høj taget den maksimale vægtbelastning i betragtning, men til gengæld medfølger der et ret fedt stativ.

Bowflex Select Tech 560

Bowflex Select Tech 560 justerbar håndvægtDe sidste justerbare håndvægte på listen er ligesom nr. 2 fra producenten Bowflex – og det er vist ikke en overdrivelse, hvis man kalder dem for markedets mest avancerede håndvægte.

Håndvægten er nemlig udstyret med indbygget sensor og Bluetooth sender, som du kan tilslutte træningsappen Bowflex 3DT. Via appen kan du trådløst registre antallet af reps, og se hvor mange kalorier du forbrænder.

Antallet af forbrændte kalorier, skal du dog ikke tage alt for bogstavligt, da den på ingen måde kan sige det præcist. Dataene fra din træning lagres også på appen, så du hele tiden kan følge din udvikling og sætte nye mål

Byggekvaliteten er ligesom de andre modeller på listen meget høj, og grebet er udført i crome med belægning hårdt gummi. Den maksimale vægtbelastningen kan indstilles i 16 intervaller fra 2 til 27 kg, og det sker ved hjælp af en drejeskive, som sidder på siden af vægten.

Om man skal investere i Bowflex Select Tech 560 afhænger nok lidt af, hvor stor en ”tech-nørd” man er. Jeg ville personligt ikke gøre det, da de ikke kan noget som en helt almindelig logbog ikke kan.

Der medfølger ikke et stativ, men det kan købes for omkring 1500 kr.

Justerbare håndvægte: Her er de 4 bedste modeller på markedet
4.4 (88%) 5 vote[s]

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*