Gymnastikringe test: Her er de tre bedste på markedet

Gymnastikringe træning

Gymnastikringe, romerske ringe, gym rings, crossfit rings – kært barn har mange navne, men navnene dækker alle sammen over det samme træningsredskab, der er blevet brugt i flere tusind år.

Ringene blev oprindeligt opfundet af romerne for over 2000 år siden i Italien, men de blev først for alvor populære i forbindelse med gymnastik op igennem 1900-tallet.

De seneste år er det dog crossfit-bevægelsen, der for alvor har taget ringene til sig – og det er ikke uden grund.

Gymnastikringe er nemlig et supereffektivt og funktionelt træningsredskab, der – udover at styrke musklerne – også forbedrer konditionen, koordinationen samt balancen.

Du kan lave et hav af forskellige øvelser med gymnastikringe, og med en smule opfindsomhed er det faktisk muligt at træne hele kroppen – selv benene.

Hvilke gymnastikringe skal jeg vælge?

Markedet for gymnastikringe kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes nemlig flere hundrede forskellige modeller, og priserne og kvaliteten svinger rigtig meget.

Det er først og fremmest vigtigt, at du vælger et sæt i god og solid kvalitet – det er nemlig ikke fedt at hænge med hovedet nedad, hvis den ene ring eller strop pludselig brister.

Derudover skal du beslutte dig for, om ringene skal være af ABS-plast eller træ. Det er lidt en smagssag, men de har alligevel hver deres fordele og ulemper.

Træringe kan ofte holde til en større vægtbelastning, og desuden vil de fleste nok synes, at de er lækrere at holde ved. Til gengæld er grebet på plastringe en smule bedre, når man får svedige hænder, og desuden er de mere vejrbestandige, hvis du påtænker at bruge dem udendørs.

 

Abilica GymnasticRingsGymnastikringe fra abilica

De første og billigste gymnastikringe på listen er GymnasticRings fra den svenske producent Abilica.

Ringene er fremstille i solidt ABS-plast og egner sig godt til nybegyndere og almindelige motionister, der ikke har ekstreme krav til den maksimale vægtbelastning.

Den maksimale vægtbelastning ligger på 120 kg, hvilket er en del lavere end de to næste modeller på listen, men for de fleste er det rigeligt.

Grebet har en tykkelse på 28 mm, og de medfølgende stropper er fire meter lange og justerbare.

Ringene kan bestilles her på Abilica’s officielle danske hjemmeside.

 

Titan BOX Crossfit-ringeCrossfit-ringe fra Titan

Den amerikanske producent Titan har udviklet en serie af træningsudstyr, kaldet BOX. Det, der kendetegner BOX-serien, er, at det er professionelt træningsudstyr i ekstremt slidstærk kvalitet – og gymnastikringene er ingen undtagelse.

Ringene er fremstillet i solidt ABS-plast og med en struktur, der giver dig et supergodt og fast greb.

Kvaliteten kommer også til udtryk i den maksimale bæreevne, der ligger på hele 250 kg for ringene og 900 kg for stropperne.

De justerbare stropper er 4,5 meter lange, og grebet har – ligesom den forrige model på listen – en grebstykkelse på 28 mm.

Du kan bestille ringene hos Apuls.

 

cPro9 Crossfit Pro-ringeApuls ringe

Apuls – en af Nordens største forhandlere af fitnessudstyr – har for nylig lanceret deres egen linje af gymnastikringe i supergod kvalitet.

Ringene er – modsat de to forrige modeller – udført i træ, hvilket gør, at de har en maksimal bærevene på hele 300 kg.

Grebene er lækre at holde på, og de har en tykkelse på 33 mm, hvilket er 5 mm mere end de to forrige modeller på listen. Den ekstra tykkelse kan være en fordel, hvis du har store hænder.

De medfølgende stropper er 4,5 meter lange, justerbare og med en maksimal bæreevne på hele 750 kg.

Ringene kan bestilles direkte hos Apuls.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Secured By miniOrange