Crosstrainer test – Her er de 6 bedste til hjemmebrug i 2024

Test af de bedste crosstrainere til hjemmebrug

Crosstrainere har længe været fast inventar i de fleste fitnesscentre, men i de seneste par år har flere og flere danskere også valgt at investere i én til hjemmet – og det er bestemt ikke uden grund.

En crosstrainer er nemlig en effektiv motionsmaskine, der, modsat løbebånd og motionscykler, aktiverer hele kroppen – og ikke kun benene.

En anden fordel ved træning på en crosstrainer er det meget lave skadespotentiale. Træningsformen er nemlig yderst skånsom for kroppens led, sener og muskler.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Markedet for crosstrainere kan være lidt af en jungle at finde rundt i.

Der findes nemlig flere hundrede forskellige modeller på det danske marked, og priserne varierer fra omkring tusind kr. til over hundredtusind.

De crosstrainere, man typisk ser i de danske centre, koster ofte over 40.000 kr., men de er bygget til ekstremt omfattende og hyppig brug.

Til privatbrug behøver du slet ikke at spendere så mange penge.

Du bør dog generelt aldrig investere i en alt for billig crosstrainer, medmindre du er heldig at finde et supergodt tilbud.

De helt billige crosstrainere er nemlig af så ringe kvalitet, at du ikke vil få et ordentligt udbytte af din træning. Og samtidig vil den lave kvalitet også betyde, at maskinen hurtigt vil blive slidt op.

Test af de bedste crosstrainere til hjemmebrug

I denne artikel har vi set nærmere på de seks p.t. bedste crosstrainere til hjemmebrug i 2024.

Alle seks crosstrainere har hver især deres fordele og ulemper, men fælles for dem alle er, at de er af høj kvalitet og giver en rigtig god træningsoplevelse.

De er desuden alle sammen udstyret med transporthjul, så de forholdsvis nemt kan flyttes rundt.

Sole E35 (Testvinderen)

Sole E35 crosstrainerNår man første gang stiller sig til rette på Sole E35 og tager fat i håndtagene, er man på ingen måde i tvivl om, at der er tale om en crosstrainer af høj kvalitet.

Crosstraineren føles nemlig superrobust og stabil, og der er ikke nogen af komponenterne, der rasler, når man begynder at sætte den i bevægelse.

Men det er ikke kun byggekvaliteten, der er værd at bemærke.

Sole E35 giver nemlig også en rigtig god træningsoplevelse, og trådet føles glidende og jævnt – selv når man træner med høj intensitet.

Det er derfor fuldt ud fortjent, at Sole E35 har vundet et hav af priser og tests i både ind- og udland.

På den indbyggede træningscomputer kan du bl.a. vælge mellem 10 forudindstillede træningsprogrammer, styre den indbyggede blæser og aflæse alle de mest nødvendige informationer om din træning.

Heriblandt hastighed, tid, distance, energiforbrug og puls, hvis du tilkobler det medfølgende pulsbælte eller tager fat i de to håndpulsmålere, der sidder på de inderste håndtag.

Et pulsbælte giver en mere præcis pulsmåling end håndpulsmålere, så du bør altid bruge bæltet, hvis du vil have de mest retvisende tal.

Du har også mulighed for at bruge din tablet under træningen. Der sidder nemlig en smart tabletholder oven på træningscomputeren, så du eksempelvis kan se film eller serier under træningen.

Modstanden kan indstilles i 20 forskellige niveauer, alt efter hvor hård træningen skal være.

De lave niveauer passer rigtig fint til begyndere, og de højeste niveauer er hårde nok til at udfordre folk, der er i rigtig god form.

Crosstraineren kan derfor bruges af folk på alle niveauer.

>> Gå til forhandler

 

Hammer Speed-Motion BT (Bedst til prisen)

Hammer Speed-motion BTHvis du er på jagt efter en god crosstrainer i budgetklassen, bør du se nærmere på Speed-Motion BT fra den tyske producent Hammer.

På trods af crosstrainerens forholdsvis lave pris er det nemlig en solid og velkørende crosstrainer, der giver rigtig meget værdi for pengene.

Hammer Speed-Motion BT kan bruges af folk på alle niveauer, og den er frontdrevet ligesom den forrige crosstrainer fra Sole.

Dette ser man ellers sjældent i den prisklasse.

De fleste crosstrainere i budgetklassen er nemlig bagdrevne, og det giver ikke en lige så god træningsoplevelse.

Trådet på en bagdrevet crosstrainer er nemlig cirkulært, hvilket giver en cykellignende og mindre naturlig bevægelse.

Trådet på en frontdrevet crosstrainer er derimod længere og mere elliptisk, hvilket giver en løbelignende/langrendslignende bevægelse.

Speed-Motion BT er også udstyret med en brugervenlig træningscomputer, hvor du kan vælge mellem 22 forskellige træningsprogrammer, 16 modstandsniveauer og aflæse alle de mest nødvendige informationer om din træning.

Heriblandt hastighed, tid, distance, energiforbrug og puls, hvis du tager fat i de to håndpulsmålere eller tilkobler et trådløst pulsbælte.

Træningscomputeren er også Bluetooth-kompatibel, hvilket betyder, at du kan bruge crosstraineren sammen med en lang række trænings-apps.

Her kan eksempelvis nævnes BitGym, iConsole+ og Kinomap, hvor du kan følge virtuelle træningsruter i den virkelige verden.

>> Gå til forhandler

 

Bowflex Max Trainer M3

Bowflex Max Trainer M3iMax Trainer M3 fra den amerikanske producent Bowflex er i princippet ikke en crosstrainer, men derimod en hybrid mellem en crosstrainer og en stepmaskine.

Bevægelsen, man laver med armene på en Bowflex Max Trainer, er stort set den samme som på en traditionel crosstrainer, men aktiveringen af benene er markant anderledes.
Her minder bevægelsen nemlig mere om at gå op ad nogle meget stejle trin, og det aktiverer i højere grad coremuskulaturen.

Hvis du gerne vil se, hvordan maskinen fungerer i praksis, kan du med fordel se nedenstående video fra producenten.

En af de helt store fordele ved Bowflex er det indbyggede intervalprogram, der er tidsbesparende og effektivt.

Her kan man nemlig på blot 14 minutter træne hele kroppen igennem og forbrænde et forholdsvis højt antal kalorier.

For at de 14 minutter skal være udbytterige, er det dog vigtigt, at du virkelig lægger nogle kræfter i træningen og sørger for at vælge et modstandsniveau, der er udfordrende for dig.

Modstanden kan reguleres i otte forskellige niveauer, så maskinen kan både bruges af begyndere og øvede.

En anden fordel ved Bowflex Max Trainer er selve størrelsen.

Maskinen er nemlig en del mere kompakt end en traditionel crosstrainer, så den er nemmere at finde plads til i hjemmet.

>> Gå til forhandler

 

Cardiostrong EX40

Cardiostrong EX40 crosstrainerEt andet godt bud på en god crosstrainer i budgetklassen er EX40 fra producenten Cardiostrong.

Selvom crosstraineren prismæssigt ligger i den lavere ende af markedet, er det nemlig en solid og velkørende crosstrainer, der giver en rigtig fin træningsoplevelse.

Men i og med at Cardiostrong EX40 er bagdrevet, kan træningsoplevelsen ikke måle sig med de andre crosstrainere på listen, som alle er frontdrevne.

Som tidligere nævnt er trådet på en bagdrevet crosstrainer nemlig cirkulært, hvilket giver en mere cykellignende og mindre naturlig bevægelse.

Trådet på en frontdrevet crosstrainer er derimod mere elliptisk, og det giver en langt bedre og mere naturlig træningsoplevelse.

Specielt hvis du er tidligere løber eller vant til at træne på de crosstrainere, der står i fitnesscentrene.

Cardiostrong EX40 er udstyret med 16 modstandsniveauer, som du kan vælge mellem på den indbyggede træningscomputer, der er nem og enkel at betjene.

Via træningscomputeren kan du også vælge mellem 19 forskellige træningsprogrammer og aflæse alle de mest nødvendige informationer om din træningstur.

På træningscomputeren sidder der desuden en lille hylde til tablets, smartphones eller bøger.

>> Gå til forhandler

 

Bowflex Max Trainer M8i

Max Trainer M8i fra BowflexDen næste maskine, som vi har valg at tage med, er endnu en gang fra Bowflex.

Denne gang er der dog tale om Max Trainer M8i, der er storebroren til M3.

De to modeller minder ret meget om hinanden, men der er alligevel nogle ret væsentlige forskelle.

Den maksimale modstand er ens, men M8i har 20 modstandstrin, hvilket er 12 flere end M3.

Der er dermed flere trin mellem det laveste og det højeste modstandsniveau, hvilket gør det nemmere at variere træningen og tilpasse belastningen i takt med, at man kommer i bedre og bedre form.

Derudover har M8i også en mere funktionsdygtig træningscomputer, hvor det bl.a. er muligt at gemme op til fire brugerprofiler og vælge mellem syv forskellige træningsprogrammer.

På M3i er det ikke muligt at gemme brugerprofiler, og maskinen har også kun ét indbygget træningsprogram.

Træningscomputeren på M8i er desuden Bluetooth-kompatibel, hvilket betyder, at du kan bruge maskinen sammen med trænings-app’en JRNY.

JRNY er Bowflex’ egen trænings-app, hvor du bl.a. får adgang til videoworkouts med personlige trænere og en lang række videoruter fra hele verden.

Du skal dog være opmærksom på, at JRNY koster et fast månedligt beløb, hvis du gerne vil åbne op for alle funktioner.

I skrivende stund koster et abonnement ca. 150 kr. pr. måned.

>> Gå til forhandler

 

Cardiostrong EX90 Plus

EX90 plus fra CardiostrongCardiostrong EX90 Plus er den sidste og dyreste crosstrainer, som vi har valgt at tage med.

Og med en kampvægt på lidt over 130 kg er det faktisk også den tungeste.

Den høje vægt vidner om høj byggekvalitet, og maskinen føles også superrobust og solid.

Men det er ikke kun byggekvaliteten, der er værd at bemærke.

EX90 Plus giver nemlig også en rigtig god træningsoplevelse, og skridtlængden kan justeres trinløst mellem 45 og 65 cm.

Dette giver god mulighed for at variere træningen og simulere mange forskellige løbestile.

Skridtlængden kan justeres elektronisk via træningscomputeren, så du kan sagtens gøre det, imens du træner.

Via træningscomputeren kan du også vælge mellem 16 modstandsniveauer, 19 forskellige træningsprogrammer og aflæse alle de mest nødvendige informationer om din træning.

Heriblandt hastighed, tid, distance, energiforbrug og puls, hvis du tager fat i håndpulsmålerne eller tilkobler et trådløst pulsbælte.

EX90 Plus findes også i en lidt dyrere variant, der hedder EX90 Plus Touch.

Det, der adskiller EX90 Plus Touch fra standardmodellen, er, at den er udstyret med en trykfølsom træningscomputer, hvor du bl.a. kan surfe på internettet og bruge en lang række forudindstillede apps.

Her kan eksempelvis nævnes YouTube, Netflix, Spotify og Kinomap, hvor du kan følge virtuelle træningsruter i den virkelige verden.

>> Gå til forhandler

 

Sådan får du mest ud af din crosstrainer

Man kan nemt komme til at hygge sig lidt for meget, når man står på en crosstrainer, men hvis du vil have et godt træningsudbytte, er det vigtigt, at du sørger for at holde intensiteten forholdsvis høj.

Du skal derfor sørge for at vælge et tempo og et modstandsniveau, som er udfordrende for dig, så du kan få banket pulsen godt op.

Du skal også huske at skabe progression i din træning ved stille og roligt at øge sværhedsgraden af dine træningspas i takt med, at din form bliver bedre.

Dette kan du gøre ved at:

  • Øge længden af dine træningspas
  • Øge modstanden på crosstraineren
  • Øge dit tempo

Det er også vigtigt, at du bruger crosstraineren regelmæssigt, så der ikke går for lang tid mellem dine træninger.

Hvor ofte du bør bruge den, afhænger helt af dine mål, hvor meget tid du har til rådighed, og om du dyrker andre former for sport.

Men hvis du ikke dyrker andre former for sport i løbet af ugen, bør du som absolut minimum bruge din crosstrainer to gange om ugen – og helst i over en halv time ad gangen.

Det er også vigtigt, at du har styr på teknikken, når du begynder at træne på din crosstrainer.

Teknikken er heldigvis supernem at lære!

Hvis du gerne vil have helt styr på teknikken, kan du med fordel se nedenstående video:

Som tidligere nævnt er det meget skånsomt for dine led, sener og muskler at træne på en crosstrainer.

Men selvom det er en skånsom træningsform, er det stadigvæk en god idé at varme op, inden du går i gang med et træningspas – specielt hvis du skal i gang med et intensivt træningspas.

Det mindsker nemlig risikoen for skader og gør hele din krop klar til at præstere optimalt.

Opvarmningen behøver heldigvis ikke at være tidskrævende.

Du kan sagtens klare opvarmningen ved blot at stå i 5-15 minutter på et af de laveste modstandsniveauer og i et forholdsvis lavt tempo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*