Crosstrainer test: Her er de 4 bedste modeller til hjemmebrug

Crosstrainer test

Crosstrainere har længe været fast inventar i de fleste fitnesscentre rundt omkring i landet, men i de seneste par år har flere og flere danskere også valgt at investere i én til hjemmet – og det er ikke uden grund.

Crosstrainere er nemlig et glimrende træningsredskab, som, modsat løbebånd og motionscykler, aktiverer hele kroppen – og ikke kun benene.

Lidt groft sagt kan man sige, at en crosstrainer er en hybrid mellem et løbebånd, en motionscykel, en stepmaskine og en romaskine.

Selve bevægelsen minder mest af alt om langrendsløb, men modsat langrend kører benene i en elliptisk bevægebane, og derfor bliver den også kaldt for en ellipse-trainer.

En anden stor fordel ved crosstrainere er det meget lave skadespotentiale. Da dine fødder hele tiden er i kontakt med pedalerne, opstår der nemlig ikke stød i dine led, og dermed er træningen langt mere skånsom end eksempelvis løb.

Hvilken crosstrainer skal jeg vælge?

Markedet for crosstrainere kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes nemlig flere hundrede forskellige modeller, og priserne varierer fra et par tusinde kr. til over 100.000.

De crosstrainere man ser i de danske centre, koster ofte over 35.000 kr., men de er bygget til ekstremt omfattende og hyppig brug. Til privatbrug behøver du slet ikke bruge så mange penge

Du bør dog ikke investere i en crosstrainer i 2.-3.000 kr.-klassen, selvom det kan være fristende.

De helt billige crosstrainere er nemlig så dårlige, at du ikke vil få et ordentligt udbytte af din træning, og samtidig er byggekvaliteten så ringe, at du hurtigt vil få problemer med funktionaliteten.

I denne artikel ser vi nærmere på fire af de bedste crosstrainere på det danske marked. De har hver især deres fordele og ulemper, men fælles for dem alle er, at de er af høj kvalitet og giver en supergod træningsoplevelse.

 

 


1. Abilica WinElip Edge

Abilica winelip crosstrainer

Den første og billigste crosstrainer på listen er WinElip Edge fra den svenske producent ABilica. Trods den lave pris er der tale om et solidt bygget kvalitetsprodukt i et flot og stilrent design.

WinElip Edge er udstyret med elektronisk justerbar magnetmodstand med 16 forskellige modstandsniveauer – og den maksimale modstand er hård nok til at udfordre langt de fleste.

Den indbyggede computer er ikke den mest avancerede, men den er brugervenlig og giver alle standardinformationer såsom tid, distance, puls, kalorieforbrug, modstandstrin og watt.

Derudover har computeren også 12 indbyggede træningsprogrammer – og de hjælper med at gøre træningen mere alsidig og motiverende.

 


2. Abilica Stream Journey

Crosstrainer fra AbilicaDen næste crosstrainer på listen er endnu engang fra Abilica. Denne gang er der tale om storebroren Stream Journey, som er efterfølgeren til den meget populære CrossTech.

Stream Journey er ligesom lillebroderen et kvalitetsprodukt med et flot og stilrent design, men funktionalitetsmæssigt ligger den alligevel lige et par niveauer højere.

Først og fremmest er den udstyret med 14 forskellige træningsprogrammer og hele 32 forskellige modstandsniveauer – og den maksimale modstand er hård nok til at udfordre selv den meste garvede atlet.

Derudover er den indbyggede computer også en hel del mere avanceret. Udover at vise standardinformationer såsom tid, distance, puls, kalorieforbrug, modstandstrin og watt, giver den dig nemlig også mulighed for at tilslutte iPad, iPhones og Android enheder, hvilket giver et hav af nye muligheder.

For det første åbner det op for en masse nye træningsprogrammer og mulighed for udvidet træningsstatistik, men den aller fedeste feature er at man kan skabe virtuelle træningsrunder via Google Street View – hvor som helst i verden. Dermed vil du kunne tage en tur ned ad Broadway eller Chans de lise, alt i mens du træner.

 


3. Sole E35

e35 fra Sole

E35 fra den amerikanske producent Sole er kåret som “Best Buy” af flere forbrugersider i USA – og det er ikke uden grund. E35 er en nemlig en exceptionelt god crosstrainer, der kvalitetsmæssigt ligger tæt på de crosstrainere, man ofte finder rundt omkring i de danske centre.

Crosstraineren er udstyret med 20 forskellige modstandsniveauer, og den skarpe læser vil nok bemærke, at det er 12 modstandsniveauer færre end den forrige model på listen.

Dette betyder dog ikke noget, da den maksimale modstand på 20 stadigvæk er en anelse hårdere, end når man har indstillet den forrige model til 32.

E35 er udstyret med en lang række “luksus”-features som eksempelvis indbyggede højtalere og kølende blæser, men det er i forhold til justeringsmuligheder, at den for alvor skiller sig ud. Rampevinklen kan nemlig indstilles på 0-30 grader, og pedalerne kan justeres i tre forskellige niveauer, hvilket gør, at den kan tilpasses din egen unikke “løbestil”.

Den indbyggede computer er brugervenlig og nem at betjene. Og udover at vise alle standardinformationer har den også 10 træningsprogrammer og bluetooth, så du kan tilslutte din tablet eller smartphone.

Det eneste minus ved maskinen er den ret høje vægt, som gør den en del mere besværlig at flytte rundt på end de to forrige modeller på listen.

 


4. Spirit CE800

CE800 fra Spirit

Den sidste crosstrainer på listen er CE800 fra den amerikanske producent Spirit. CE800 er en crosstrainer i absolut eliteklasse, og da den kan holde til ekstremt hyppig brug, egner den sig godt til at stå i en sportsforening eller i en virksomheds fitnessrum.

Den indbyggede computer er meget brugervenlig og giver dig al relevant information under din træning, inklusive et varieret udvalg af træningsprogrammer.

Selve displayet har en supergod størrelse, men for en crosstrainer i den prisklasse kunne man måske godt have forventet en lidt højere skærmopløsning.

Ligesom den forrige model på listen er CE800 også udstyret med blæser, så du kan få en kølende brise, mens du træner. En anden smart feature er, at den er selvgenererende og derfor ikke skal tilsluttes en stikkontakt.

I forhold til vægt har den samme udfordring som den forrige model. Den er nemlig tung og derfor ret svær at flytte rundt på.

Til almindelig hjemmebrug vil CE800 nok være en smule i overkanten, men til sportsklubber eller fitnessrum i virksomheder er den helt perfekt.

 

Crosstrainer test: Her er de 4 bedste modeller til hjemmebrug
4.7 (93.33%) 3 votes

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*