Test af billige motionscykler: Her er de 4 bedste modeller på markedet

Billige motionscykler

Motionscykler har i mange år været danskernes fortrukne valg, når der skulle investeres i en træningsmaskine til hjemmet – og det er ikke uden grund.

Motionscyklen kan nemlig bruges af alle – lige fra begynderen, som gerne vil tabe sig og i bedre form, til elitecyklisten, der gerne vil kunne holde formen ved lige, selvom vejret ikke tillader det.

Den helt store fordel ved træning på en motionscykel er, at det er meget skånsomt for dine led og nærmest umuligt at opbygge en skade – også selvom du træner med høj intensitet.

Hvilken motionscykel skal jeg vælge?

Markedet for motionscykler kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der findes nemlig flere tusind forskellige modeller, og priserne varierer fra et par hundrede kroner til over hundredtusind.

De motionscykler, man ser i de danske centre, koster ofte over 20.000 kr., men de er bygget til ekstremt omfattende og hyppig brug – til privatbrug behøver du slet ikke spendere så meget.

Du bør dog ikke investere i en motionscykel til under 1500 kr., medmindre du er heldig at finde et super godt tilbud.

De meget billige motionscykler er nemlig så ringe, at du ikke vil få et ordenligt udbytte af din træning.

Pedalerne vil nemlig ikke køre rundt i en glidende og naturlig bevægelse, og samtidig vil byggekvaliteten ofte være så dårlig, at levetiden ikke vil være lang.

I denne artikel ser vi nærmere på fem billige motionscykler, som alle er af god kvalitet, og giver et jævnt og godt tråd. Et godt tråd vil sige at pedalerne kører jævnt og glidende rundt uden at hakke.

Odin B3

Odin B3Den første og billigste motionscykel på listen er B3 fra producenten Odin.

B3 er ideel, hvis du ikke har brug for en avanceret motionscykel med indbyggede træningsprogrammer, men derimod bare har brug for en kompakt og prisbillig motionscykel i god, solid kvalitet.

Byggekvaliteten kommer blandt andet til udtryk i den maksimale brugervægt, der ligger på hele 130 kg.

Motionscyklen er udstyret med en simpel og brugervenlig minicomputer med en tydelig LCD-skærm på 3,5 tommer, der viser de mest grundlæggende informationer såsom hastighed, tid, distance, forbrændte kalorier samt puls.

Derudover har den otte forskellige modstandsniveauer, hvilket betyder, at du kan tilpasse modstanden til din nuværende form og øge den i takt med, at din kondition bliver bedre.

Både styr og sæde kan justeres, og den er udstyret med transporthjul, så den nemt kan flyttes rundt.

Styret er desuden udstyret med en holder til mobil og tablet, så du kan høre musik eller se film, mens du cykler.

Cyklen kan købes hos Apuls.dk for 1.499 kr.

Abilica WinMag

Motionscyklen Winmag fra AbilicaDen svenske producent Abilica er kendt for at producere træningsmaskiner af høj kvalitet til overkommelige priser – og firmaets motionscykel, WinMag, er bestemt ingen undtagelse.

Cyklen er meget solid og udstyret med elektronisk justerbar magnetmodstand i 32 niveauer, som nemt kan reguleres via den indbyggede minicomputer.

Computeren er en smule mere avanceret end den forrige model på listen.

Udover standardfunktioner såsom hastighed, tid, distance, forbrændte kalorier og puls har den nemlig også 12 indbyggede træningsprogrammer, der kan være med til at variere træningen og gøre den sjovere.

Indstillingsmulighederne er desuden gode, og sædet kan både justeres horisontalt og vertikalt

Dette gør, at man både kan træne i oprejst stilling og i en mere fremadlænet stilling.

Den maksimale brugerbelastning ligger på 120 kg, og de indbyggede transporthjul kan aktiveres ved at vippe cyklen fremad.

Cyklen kan købes hos Abilicaonline.dk for 2.325 kr.

Abilica Stream UB VIII

Stream ub viii fra AbilicaDen næste motionscykel på listen er endnu engang fra Abilica.

Denne gang er der dog tale om modellen Stream UB VIII, der på mange måder minder meget om den forrige model.

Det er nemlig ligeledes en solidt bygget kvalitetscykel med gode indstillingsmuligheder og 12 indbyggede træningsprogrammer.

Computeren er dog en del mere avanceret.

Udover standardfunktioner har den nemlig også indbygget Bluetooth, så den kan kommunikere med din tablet eller smartphone.

Dette åbner op for en lang række nye funktioner – eksempelvis kan du gemme alle dine træningspas og dermed følge din udvikling.

Du kan også vælge en tur ude i den virkelige verden og følge ruten med Google Streetview.

Den maksimale brugerbelastning ligger på 130 kg, og de indbyggede transporthjul kan aktiveres ved at vippe cyklen fremad.

Cyklen kan købes hos Abilicaonline.dk for 3.995 kr.

Odin B8

Fitland B8 professionel motionscykelB8 fra producenten Odin minder kvalitetsmæssigt meget om de motionscykler, som man finder rundt omkring i de danske fitnesscentre.

Cyklen er nemlig ekstremt robust og udstyret med remdrift, som vi normalt kender det fra professionelle spinningcykler.

Computeren har en stor og brugervenlig LCD-skærm på 5,5 tommer og et hav af indbyggede funktioner – heriblandt watt–måler og RPM (Rounds Per Minute).

Du har også mulighed for at tilslutte din mobil eller tablet via Bluetooth og dermed oplade enheden via et USB–stik på toppen af computeren.

Justeringsmulighederne er desuden supergode, og sædet er ekstra tykt og dermed meget behageligt at sidde på – selv i længere tid ad gangen.

Cyklen kan tåle en maksimal brugerbelastning på hele 150 kg og kan nemt flyttes ved hjælp af de indbyggede transporthjul.

Cyklen kan købes hos Apuls.dk for 7.500 kr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


Secured By miniOrange